På grunn av idiotene er vi uten skyld

Paa grunn av idiotene er vi uten skyld

Arbeidet over ble refusert av den nasjonale jury ved 1. juryering av Statens 123. Kunstutstilling alias Høstutstillingen. Dette er et passende tidspunkt å offentliggjøre arbeidet.

Som nevnt under har 9 Horisontale felt og 9 Variasjoner vært til 2. juryering i disse dager. I ettermiddag fikk jeg følgende melding:

Christian Skagen

Søkere til Høstutstillingen 2010

Utfall av 2. juryering                                                                                          Oslo, 25.08. 2010

 

Vi viser til din søknad om deltagelse på Høstutstillingen 2010, Statens 123. Kunstutstilling.

Juryen har avsluttet sitt arbeid og vi må dessverre meddele at ditt verk ikke kom med på utstillingen i år. 

Men det å komme til 2. juryering er imponerende i seg selv. Det var bare 165 blant 1842 søkere som kom videre til denne delen av utvelgelsen. Blant 1842 søkerne kom bare 85 inn med verker til Høstutstillingen.

Når det gjelder henting av verker har vi følgende opplysninger:

  • Verker som er personlig levert hentes på Kunstnernes Hus fra mandag 20.september til 8. oktober. Kunstverkene hentes fra kl. 08.30 – 12.30.

Ta kontakt før henting. Kontaktperson er administrasjonen. tlf.: 00 00 00 00. Husk å signere ved avhenting.

  • Verker som er innsendt til Kunstnernes Hus vil bli returnert av oss til oppgitt adresse. For innsendte verker er returfrakten forsikret helt frem. Eventuelle skader under returfrakten må dokumenteres, bekreftes av en utenforstående og meldes Høstutstillingen snarest mulig.

Vi takker for interessen og ønsker deg lykke til videre.

Med vennlig hilsen

Ingrid Lystad

Utstillingsleder

Høstutstillingen

Statens Kunstutstilling

Så det var det. 2 måneders arbeid forbigått av den nasjonale jury. Jaja. Det er den ubehagelige siden ved å være så pretensiøs. Jeg skal ikke søke igjen før til neste år. Det ansporer meg til å sette «På grunn av idiotene er vi uten skyld» i funksjon. Igrunnen er IDIOT og IDIOTER hedersbetegnelser. En IDIOT er et menneske som påtar seg en oppgave det ikke har forutsetninger for å realisere, ikke ulikt et IMBECIL. Som billedkunster er dermed betegnelsen ikke langt fra sannheten i og med at jeg befinner meg i allment ukjent territorium. For den nasjonale jury likeså, skjebnens luner er kanskje vel så ansvarlig for resultatene i den sammenhengen enn juryens nødvendigvis flyktige skjønnsmessige vurdering. At de i det hele tatt påtar seg oppgaven bør berømmes med IDIOTIETS krone i form av arbeidet «På grunn av idiotene er vi uten skyld» som vil leveres til hver og en av juryen som signert C-print. Arbeidet er i ubegrenset opplag men er forbeholdt IDIOTER, spesielt de som refuserer meg;) De kalkulerende, kyniske og manipulerende som aldri handler uten 100% visshet om resultatet vil aldri få denne hedersbetegnelsen.

Jeg var på ingen som helst måte forberedt på at den nasjonale juryen vil anta arbeidene under. Det er igrunnen ubegripelig I og med at tegningene er tenkt som et rent komersiellt produkt som jeg skal leve av når momentumet er oppnådd. De er nok nærmere design enn kunst i så måte. Noe ekspressivt sniker seg likevel inn i tegningene, det jeg ikke kan styre får dem til å nærme seg kunst. Progresjonen jeg opplever får dem til å nærme seg kunst. «På grunn av idiotene er vi uten skyld» skulle være adskillig nærmere det jeg kunne forestille meg den Nasjonale Jury ville være interessert i, men nei. De er ubegripelige som alltid. Det er kanskje ubegripelig å komme med for enkelte og det er ubegripelig å bli refusert.

Prosessen kan ses ved å søke på HU123 i søkefeltet oppe til høyre.

Bottom line: Det var hyggelig at de i det hele tatt tok meg i betraktning + at det hjelper meg å realisere mitt første unyttige konseptuelle verk.

Grattis til de som kom med!

Legg igjen en kommentar