Dokumentasjon HU123 9 Variasjoner

Tegning 9 Variasjoner innrammet

Om 9 Variasjoner

Momentumet jeg oppnådde ved fokuset på de horisontale feltene ga grunnlag for en brytning med det meditativt repetative. Rundt tegning nr62 fikk jeg behov for å utforske noen alternative muligheter. Jeg satte formatet på høykant men tenkte å bruke de samme kvadratiske rammene som var utformet for et horisontalt format. En gylden okerfarge ble fargevalget for en syklus formmessig orienterte tegninger.

Enkle geometriske ideer er utgangspunktet for denne serien på 9 tegninger.

Tegning 9 Variasjoner

I disse  tegningene har jeg begrenset fargevalget men gitt meg selv formmessig frihet til å se på forskjellige muligheter innenfor det begrensede formatet. Igjen små ideer: to sirkler, en dråpe, en figur, et slakt, en rift, en diagonal som inneholder svært mange linjer men ingen diagonal og en tegning med halvannet tusen linjer hvor bare 9 er fremhevet.

De er laget av en grunn alene, jeg har hatt et ønske om å se det utført. Tegningene er på den måten laget utifra en lekende bevissthet uten for mange overskyggende baktanker. I verste fall er jeg kanskje en narsisistisk materialist i det at jeg samler på mine egne handlinger og tildels glorifiserer dem ved å plassere dem i disse tidkrevende rammene. Heldigvis er det slik at det er flere likheter enn ulikheter blant mennesker så rett som det er faller mitt behov sammen med andres ønske om å se noe de ikke har sett før. Da oppleves ikke lengre dette arbeidet som så kronisk navlebeskuende.

Tegningene enkeltvis (klikk to ganger for full størrelse)

Tegning nr79 DroppTegning nr74 RiftTegning nr76 To sirkler

Tegning nr73 4 elliminiTegning nr77 DiagonalTegning nr68

Tegning nr78 CarcassTegning nr70 9 linjerTegning nr74 Figur

Legg igjen en kommentar