Draapefelt paa TV

Draapefelt Nrk Nordnytt 15012010

Ble gjort oppmerksom på at «Draapefelt» hadde vært på TV. Klippet ligger her på tampen – http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/598332. Stor stas. Jeg rakk aldri å se dem opphengt. Det kan se ut til at de har naturlig overlys i Bodø Kunstforening. Det er flere tegninger på denne utstillingen – http://www.dnnk.no/. Hva kan det tyde på? Den NordNorske Kunstutstilling i regi av Bodø Kunstforening har vært i en la oss si eksperimentell fase noen år. Det kan se ut til at utstillingen har beveget seg tilbake til en mere tradisjonell form. Likevel åpner fokuset på tegning for spørsmålet: «Hva kommer nå?».  Nordnorsk kunst ligger kanskje i et tradisjonellt leie typisk nok. De yngste kunstnerne som arbeider i en mere moderne form suges kanskje opp av Oslo, Tronheim, Bergen. Kunstakademiet i Tromsø kan muligens bøte for dette men jeg vet av erfaring hvor vanskelig det kan være å arbeide i en eksperimentell form og samtidig overleve i NordNorge. Det «avantgarde» tilhører byene tragisk nok for det er nettopp det «avantgarde» utkantsstrøk trenger for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Nå vet vi at nærmere 50% av Norske kunstnere befinner seg i Oslo. Det kan utmerket godt hende at flere tenker som meg at det er lite produktivt å bruke energien på å tiltrekke seg oppmerksomhet i Oslo på bekostning av produktivt kunsterisk virke. Om Nordnorge rekruterer flere unge kunstnere er iallefall Nordnorsken et svært viktig verktøy for å sikre en yrkesmessig progresjon som foreløpig ligger rett under et minimum for landsdelen.

Kasser

Legg igjen en kommentar