Maleri Foerste andre andre foerste

Maleri Foerste andre andre foerste

Et dykk i fortiden. Et diptykk fra 1996 må det ha vært. Et frempeik på hva som skulle komme de neste årene før tusenårsskiftet. Det som umiddelbart ble borte var den frie maleriske utformingen til fordel for en strengere linje. Muligens en tabbe. Legg merke til at kvinneskikkelsen er blottet for personlighet noe jeg opplevde på den tiden var nært sannheten. Heldigvis har mine erfaringer blitt mere nyanserte med tiden. Det var nok mere snakk om at det var fundamentale ting ved den feminine natur jeg ikke forsto eller ikke forstår. De er begge nummer 2 om man regner etter typisk for min fasinasjon for dialektikken. Etter å ha beveget meg rundt på Nasjonalgalleriet og Stenersen museet de siste dagene må jeg si at jeg savner figurasjon. Likevel, abstrakt forenkling er et nødvendig stadium forut for figurasjon. Kanskje man kan si at i abstraksjon er beskueren det figurative tema.

Diptykket er i privat samling.

Legg igjen en kommentar