Tegning Blaalig graa draape

Tegning Blueish grey dropp innrTegning Blueish grey dropp

Den 64. Nordnorske Kunstutstilling åpner idag i Bodø. Tegningen over er en av 9 tegninger som til min store fornøyelse er antatt på denne landsdelsutstillingen som turnerer i NordNorge i hele 2010.

Link til utstillingen: www.dnnk.no

Dråpeformene som utgjør installasjonen av ni tegninger er basert på en personlig fasinasjon ved dråpeformen. Måten siluetten begynner i et punkt øverst og fylles til den sirkulære formen er et ypperlig symbol på tilværelsen i mine øyne. Tegningene er igrunnen en meditativ handling.  Jeg legger ned paralelle linjer med penn, blekk og linjal innenfor den grunnleggende blyanttegningen. Tegningene er i en tidlig fase av geometrisk utforskning. Små ideer trer frem for meg under tegningen som gir grunnlag for nye tegninger. Teknikken og metoden skaper en fruktbar begrensning, en strek i sanden om man vil. Det jeg oppfatter som spennende i tegningenes utseende er avvikene. Med et rigid vektøy (linjalen, pennen) innfører jeg avvik, at linjene likevel ikke er helt paralelle, at jeg gjentar en linje for å skape en dypere valør. Det gir et gesturalt element som utfyller den maskinelle formen.

Legg igjen en kommentar